THE BIRTH OF A CLAN SITE

000530
Att skapa en hemsida, låter väl rätt lätt när man har lite erfarenhet av frontpage och liknande hjälpmedel.
Men det är först när du sätter dig ner, och verkligen skall komma till skott som problemen formligen, lavinartat dröser ner på dina axlar.
Det första man måste lura ut, är vad meningen med hemsidan är. (Man kan ju iofs göra en hemsida för att det är roligt, och lärorikt).
Den primära orsaken för att SaC:s sajt kom till, var helt enkelt att det skulle underlätta för dom som ville anmäla sig till våra lan. Så när vi väl hadde bestämt att vi skulle ha en hemsida, stötte vi på problem nr 1: Vem skulle programera och skapa sidan?
Valet av person var inte självklart vid denna tidpunkt, eftersom ett flertal av oss hadde de nödvändiga kunskaperna. Så kriteriet vi gick efter, kan man säga var "tid".
Med andra ord valdes den person som var mest villig att offra en stor del av sin fritid.
Vid denna tid var inte Nightrider medlem i SaC, men eftersom han nästan alltid var med på våra lan, och dessutom var en jobbarkompis till mej sedan många år tillbaka, så gav vi honom chansen att få experimentera lite.(Och eftersom han älskade att programera och dessutom hadde börjat att leka med "pearl", så tackade han ju inte nej (hade börjat med C, men det var för jobbigt att skriva script i, så jag började med Pearl - Nightrider's anm.)).
Så han började knappa...........sen kom första frågan: Vad skall vi ha för logo?
Det var då vi insåg att till en sån här sajt räcker det inte med en person som håller i allt. Så för att få ihop ett sammarbete inom klanen som skulle fungera i ett sånt här sammanhang fick vi helt enkelt ta oss i kragen allihopa och bli lite mer "seriösa".
(Om vi har lyckats med det är er sak att bedömma). Jag skulle kunna hålla på med den här artikeln i flera veckor utan att täcka upp allting om vår sajt, så istället lägger jag in en länkar här där ni kan följa "snacket" bakom kulisserna i vårt interna forum. Förhoppningsvis kommer ni att få lite grepp på hur vi gick tillväga i skapandet av vår hemsida. Dessutom kan ni här läsa vår humoristiska utprovning av vår annonssektion. Och här kan ni läsa den riktigt skruvade testen av artikelsektionen.
Förresten, vet ni hur man hittar en skuggkatt? Inte? Det är bara att följa spåret av "lösa skruvar";).
Sen vill jag bara tillägga att vi kommer fortsätta med, att sakta men säkert förbättra vår hemsida. (Jo det är lite på gång redan nu, men det är hemligt under utprovningen).
/ psycho

SLUT

script made by Nightrider (C)2000-2001